Det judiska hemmet på Facebook

Partiordförande Naftali Bennet (Habayit Hayehudi) och kampanjledare Moshe Klugheft ber väljare att lägga upp foton och annat på Facebook, som svar på frågan: ”Vad betyder det judiska hemmet för dig?” Ynet. Bennet & Co hoppas att väljarnas bidrag ska utgöra material till att skapa bättre och mer effektiva annonser än de som skapas av diverse och dyra rådgivare och som rutinmässigt sänds i gammelmedia.

Den centrala valkommittéen meddelade för övrigt igår riktlinjerna när det gäller den politiska reklamen i radio och teve. Reklamen kommer att sändas varje dag utom fredag under perioden januari 8-21. Kanal 1 kommer att sända kl. 22.00. Kanal 2 ska sända kl. 23.15 och kanal 10 kl. 18.00. Nytt för i år är att reklamen även kommer att sändas i arméradion. Men det ska framförallt bli intressant att se hur det politiska kampanjdramat den här gången utspelar sig i de sociala medierna. När det tidigare i år aviserades nyval (men som inte blev av eftersom det bara var en bluff av Netanyahu) så förutspådde jag något slags inofficiellt världsrekord när det gäller bruk av sociala medier i en valrörelse. Det återstår nu att se hur det blir med den saken. Men vissa partier och kampanjstrateger har utlovat överraskningar och mycket fräcka och aggressiva kampanjaktioner.

Annonser

Om Roy
Roy Alterman jobbar med strategisk kommunikation

One Response to Det judiska hemmet på Facebook

  1. Anna says:

    Att IDF använde sig så mycket av sociala media under det senaste Gazakriget var ju ett nytt fenomen. Nu borde man alltså snabbt hitta alla partisidor på FB och kolla in deras aktiviteter. Hittills har jag just Bennet och Yachimovich på min lista, ska leta fler!

%d bloggare gillar detta: